Наполи започва нова ера след уволнението на Дженаро Гатузо. Специалистът бе много близо да класира „неаполитанците“ за шампионската лига, но точно в последния кръг всичко се преобърна и тимът от Неапол остана извън Топ 4. На ход вече е Лучано Спалети, който има сериозен опит в Серия А и целта пред наставника е да върне отбора сред най-силните в Европа.

Нападателят Андреа Петаня откровено призна, че изминалата кампания бе истински провал за всички. Той се надява, че новият сезон ще е много по-успешен и отборът ще изпълни поставените цели.

„Трябва откровено да си го кажем. Провалихме се в най-важния момент, точно в последния кръг, когато просто трябваше да спечелим срещу Верона и щяхме да завършим в Топ 4. Допуснахме огромна грешка, за която сами сме си виновни. Точно заради подобни слаби изяви от наша страна няма да играем в шампионската лига. Много е важно да се поучим от грешките и да си извадим правилните изводи. Имаме нов треньор, Спалети е познато име в треньорската професия и още в първите дни се вижда, че той иска да ни научи на важни неща. Аз слушам внимателно и се старая да правя всичко, което казва треньорът. Длъжни сме да се реваншираме пред нашите невероятни фенове и да завършим в топ 4. Готов съм да играя и да помогна на отбора“, заяви Петаня