Ейнсли Мейтланд-Найлс даде първото си интервю като футболист на “джалоросите”. Англичанинът беше привлечен под наем от Арсенал, като трансферът стана факт днес официално. Играчът призна, че е избрал да се присъедини към „вълците“ заради Жозе Моуриньо.

“Чувствам се невероятно. Дойдох тук, за да покажа какво мога. От мен зависи да демонстрирам колко съм добър. Говорих с Тами, който е чудесен тип. Той ми каза, че Рома е страхотен клуб и няма търпение да играем заедно. Не познавам толкова добре Смолинг, но ще се сближим”, заяви Найлс.

“За кариерата ми е страхотно решение да прекарам месеците до края на сезона тук. Ще помогна и на себе си, и на отбора“.

„Шансът да работя под ръководството на Моуриньо също помогна. Той е един от най-добрите мениджъри в света, ако не и най-добрият. Спечелил е толкова много трофеи, а и е добър като човек. Винаги казва истината и е обсебен от желанието за победи. Снощи вечеряхме заедно и Моуриньо ми каза какво ще иска от мен”, добави Мейтланд-Найлс, който може да дебютира още утре срещу Ювентус на „Олимпико“.

“Отборите в Италия играят бързо и са много агресивни. Подготвен съм за този тип футбол. Не мисля, че Серия А е толкова различна от Премиър лийг. Искам да съм на терена и да се представям на ниво”, каза още новото попълнение на Рома.