Белгийският Антверп ще се опита да се доближи като ниво до шампиона ФК Брюж и да се превърне в редовен претендент за титлата и челните места в местната лига с поредица от инвестиции в първия отбор и школата на клуба. Вестник "Газет ван Антверпен" съобщи днес, че бившият футболист на Рома, Интер (Милано) и Каляри Раджа Наинголан пристига на стадион "Бозуил" и ще подпише договор за две години.

Наинголан лети днес с частен самолет от остров Сардиния до летище Дьорне, а по-късно през деня сделката ще бъде напълно завършена. Чувствителен трансфер за футболната общественост в града, защото Наинголан е бивш юноша и настоящ посланик на градския съперник Беершот, отбелязва изданието. Наинголан играе за школата на Беершот до 16-годишна възраст, след което се мести в италианския Пиаченца и започва пътеката му към високите етажи на Калчото. По-рано през тази седмица Наинголан любезно благод

ари и отказа предложението на най-стария белгийски клуб. И напълно нормално, тъй като турският Бешикташ беше направил много по-добро финансово предложение на 33-годишния халф, който също имаше много оферти от Италия и Близкия изток. В този момент изглеждаше, че Антверп не е в състояние да се пребори с предложенията на тези отбори. Още повече, че няколко членове на борда на Бешикташ вече бяха отлетели за Каляри, за да убедят белгиеца. Но в крайна сметка предложение за повече от 6 милиона евро за две години в крайна сметка беше отхвърлено.

И вчера председателят на управата на Антверп Пол Гейсенс настоя повече от убедително. За да не се нарушават правилата на финансов феърплей, на Наинголан му е предложена стандартна заплата, но пък доста щедри бонуси за постижения или просто за определени цифри, което прави тотални приходи за него 4 милиона евро за две години. В Бешикташ със сигурност финансовата картина за него би била доста по-примамлива, но играчът в крайна сметка избрал да се върне в Антверпен. През изминалия сезон Червените от Антверп завършиха на 3-о място в крайното класиране, където бяха изпреварени от спечелилия втора поредна титла на Белгия ФК Брюж и Генк. Сега те са на прага на групите на Лига Европа, като в плейофния кръг трябва да елиминират Оминия (Кипър).