Наполи и Лацио играят преи резултат 0:1 в двубой от поредния кръг от Серия А с дуел на стадион "Диего Армандо Марадона". Матиас Весино вкара страхотен гол в 68-а минута. 

20 снимки

Лацио започна доста по-добре мача и още в 5-та минута можеше да поведе. След статично положение удар на Романьоли с глава беше избит от гол линията от бранител на домакините. 

Домакините постепенно натиснаха и поеха инициативата, но римляните се защитаваха отлично и реални голови положения за лидера в класирането липсваха в първия половин час. 

В началото на втората част доминацията тотално премина на страната на Наполи, като Зиелински и Кварцхелия пробваха мерника си отдалеч, но и двамата не сполучиха с малко. 

И въпреки цялостния контрол върху събитията на Наполи, именно Лацио успя да вземе аванса и да шокира домакинските привърженици. В 68-а минута Матиас Весино разпечата вратата на Мерет с уникален изстрел от 25 метра. 

В 79-а минута неаполитанците стигнаха до най-добрите си шансове след статично положение. Първо Осимен нацели гредата с глава, а при последващото меле Проведел успя да направи страхотно спасяване след добавка. 

До края на мача римляните успяха да удържат крехкия си аванс, за да вземат безценни три точки, с които отново намериха място в топ 4. 

Ето и съставите на двата тима:

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Ким, Оливейра, Ангиса, Лоботка, Зиелински, Лозано, Осимен, Кварцхелия;

Лацио: Проведел, Хисай, Патрик, Романьоли, Марушич, Алберто, Весино, Милинкович-Савич, Закани, Имобиле, Андерсон;