Наполи победи Ювентус с 1:0 в мач от 31-я кръг на Серия А. Единственото попадение в мача бе дело на Джакомо Расподори дълбоко в добавенето време. С тази победа Наполи остава на първа позиция със 78 точки, докато Ювентус е на 3-о място с 59 пункта на сметката си.

В първите 20 минути нямаше чисти голови положения в срещата, като Ювентус бе по-опасният отбор, но Наполи владееше много повече топката. "Бианконерите" не успяваха да създадат добра ситуация пред вратата на съперника и опитваха удари от дистанция.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

До края на първата част така и двата отбора не успяха да създадат чисто голово положение. Наполи продължаваше да контролира топката, но така и не съумя да отправи точен удар, докато Ювентус също не искаше да рискува и разчиташе на сигурност в защитен план.

Второто полувреме Наполи бе значително по-активен от съперника си. В първите 20 минути от втората част Ювентус нямаше удар по посока на провивниковата врата. Наполи опитваше да създаде положения, но не успяваше да затрудни достатъчно вратата на Войчех Шчесни.

В 70-а минута се откри най-добрият шанс, след като Виктор Осимен имаше чудесна възможност да се разпише. Нападателят получи чудесен пас в наказателното поле, но единствено успя по някакъв начин да забоде топката в дясната греда. Късмет за Юве!

Само четири минути след този шанс за Осимен, пред нападателя на Наполи се откри още една чудесна възможност. Той достигна до прехвърлящо подаване и опита да завърши, но топката профуча над напречната греда.

В 83-а минута Анхел Ди Мария имаше видимост към вратата и нанесе удар от ръба на пеналтерията, който премина зад безпомощния вратар. Съдията обаче даде сигнал, че положението ще бъде разгледано с ВАР. Малко след това голът бе отменен поради нарушение в изграждането на атака. Резултатът остана непроменен.

В третата минута на добавеното време Елиф Елмас изпрати прецизно високо центриране в наказателното поле. Джакомо Распадори достигна до него и завърши с прекрасен удар от въздуха. Вратарят беше безпомощен срещу опита му, попаднал в долния ляв ъгъл - 1:0 за Наполи.

Това бе и всичко по-интересно около сблъсъка. Наполи триумфира над Ювентус след късния гол на Джакомо Распадори.


Ювентус загуби две от последните си срещи от Серия А, но успя да се класира напред в турнира Лига Европа, след като отстрани Спортинг с общ резултат 2:1 на четвъртфиналната фаза от надпреварата. Наказанието на "бианконерите" за отменени точки бе отменено, като те вече са 3-и в класирането и при победа днес могат дори да бъдат в подножието на върха в първенството.

Наполи е първи е почти сигурен шампион, но претърпя разочарование, като отпадна от Шампионската лига след недостатъчно добро представяне срещу Милан. Тимът на Лучано Спалети ще иска да покаже отново добра игра и да се върне на пътя на победите, като успее да триумфира с титлата в Серия А.

Стартови състави:

Ювентус: 1. Войчех Шчесни, 6. Данило, 24. Даниеле Ругани, 15. Федерико Гати, 17. Филип Костич, 25. Адриен Рабио, 5. Мануел Локатели, 20. Фабио Мирети, 11. Хуан Куадрадо, 30. Матиас Соле, 14. Аркадиуш Милик

Треньор: Масимилиано Алегри

Наполи: 1. Алекс Мерет, 17. Матиас Оливера, 5. Жуан Жезуш, 3. Мин-Джей Ким, 22. Джовани Ди Лоренцо, 91. Танги Ндомбеле, 68. Станислав Лоботка, 99. Андре Замбо Ангиса, 11. Ървинг Лосано, 77. Хвича Кварацхелия, 9. Виктор Осимен

Треньор: Лучано Спалети