Интер победи Наполи с 1:0 на "Джузепе Меаца" и нанесе първа загуба от началото на сезона на "партенопеите". Единственото попадение в срещата вкара Един Джеко в 56-ата минута, като по този начин запази шансовете на "нерадзурите" за титлата. 

Паузата в Калчото заради Мондиал 2022 явно се беше отразила неготивно за възпитаниците на Лучано Спалети, които бяха тотално надиграни от своя съперник. Домакините от своя страна пропуснаха няколко отлични възможности за гол през първата част чрез Федерико Димарко и Ромалу Лукаку. Южняците затрудниха Андер Онана едва в края на мача, но камерунецът се справи с удар на Джакомо Распадори. 

Наполи остава начело във временното класиране с 41 точки, но вече има само пет аванс пред втория Милан. Интер е четвърти с 33 точки. 

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Срещата започна с по-активни действия на домакините. Първата отлична възможност за гол се откри пред "нерадзурите" в 4-ата минута. Тогава Ромелу Лукаку получи отдясно, справи се с Ким, след което центрира на далечната греда за Федерико Димарко. Левият халф-бек от два-три метра обаче прати кълбото в горната греда. 

Двубоят продължи раностойно, а в 26-ата минута Интер пропусна нов отличен шанс за гол. Лукаку проби отдясно и намери Един Джеко в наказателното поле. Босненецът пусна към Матео Дармиан, който от 4-5 метра не успя да намери очертанията на вратата и отправи удар над гредата. В 30-ата минута топката стигна до Пьотр Желински на десетина метра от голлинията, но полякът пропусна. 

В 41-ата минута домакините се отчетоха с нов пропуск. Николо Барела пусна страхотен пас с пета за Лукаку. Белгиецът овладя пред наказателното поле и необезпокояван отправи удар, който вратарят успя да избие. Четири минути по-късно Ди Лоренцо получи отдясно и центрира, а на първата греда Замбо Ангиса успя да отклони, но топката мина покрай вратата. 

В началото на втората част Кварацхелия проби отляво и центрира за Осимен. Нигериецът овладя на гърди и опита да отправи удар от около 7-8 метра, но беше блокиран от Чалханоолу. 

Превъзходството на Интер даде резултата в 56-ата минута. Хенрих Мхитарян с чудесен пас намери Димарко отляво. Флаговият футболист напредна и качи топката на главата на Един Джеко, а босненецът отблизо разстреля Алекс Мерет за 1:0. 

В 90-ата минута Наполи можеше да стигне до изравнителен с гол с един от малкото си шансове в мача. Джакомо Распадори овладя топката, след като Джовани Симеоне свали центриране в наказателното поле. Нападателят отправи силен удар, но Андре Онана успя да избие. 


Интер - Наполи 1:0

1:0 Един Джеко (56)

Интер: Онана, Шкриняр, Ачерби, Бастони, Дармиан, Димарко, Барела, Мхитарян, Чалханоолу, Джеко. Лукаку

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Ким, Рахмани, Оливера, Ангиса, Лоботка, Желински, Политано, Кварацхелия, Осимен