Италианският шампион Интер посреща тима на Лацио в едно от дербитата на 21-ия кръг в италианската Серия А. Срещата на стадион „Джузепе Меаца“ е днес от 21:45 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 3.

„Нерадзурите“ са в чудесна форма от седем поредни победи в първенството и общо 11 двубоя без поражение. Тимът на Симоне Индзаги, който се изправя срещу бивши си тим, е лидер в класирането с актив от 46 точки, на само точка пред градския си опонент Милан, но пък Интер е и с мач по-малко заради отложения срещу Болоня двубой в миналия кръг.

Лацио, от своя страна, се представя колебливо в мачовете си дотук, но остава близо до местата даващи право на участие в Шампионската лига. Тимът на Маурицио Сари е шест с 32 точки, на шест от четвъртия Аталанта.

Индзаги няма да може да разчита на наказания Хакан Чалханоолу, както и на далите положителен тест за коронавирус Алекс Кордас и Мартин Сатриано за този двубой. Добрата новина обаче е, че Един Джеко вече е възстановен от COVID и се завръща в състава. За „римските орли“ пък сблъсъка ще пропуснат Франческо Ачерби и Жан-Даниел Акпо Акпо, който е с националния отбор на Кот д’Ивоар на Купата на африканските нации.

Любопитното, че единствената загуба на Инетр през този сезон дойде именно в първия мач срещу Лацио през октомври. Тогава столичани надиграха шампионите с 2:1 на „Олимпико“.

КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


21:45 часа | ИНТЕР – ЛАЦИО

Състави на двата отбора:

ИНТЕР (3-5-2): 1. Самир Ханданович – 37. Милан Шкринияр, 6. Стефан де Фрай, 95. Алесандро Бастони – 2. Дензъл Дъмфрис, 23. Николо Барела, 77. Марсело Брозович, 5. Роберто Галярдини, 14. Иван Перишич – 7. Алексис Санчес, 10. Лаутаро Мартинес

Старши треньор: Симоне Индзаги

ЛАЦИО (4-3-3): 1. Томас Стракоша – 77. Адам Марушич, 26. Щефан Раду, 3. Луис Фелипе, 23. Елсейд Хисай – 88. Тома Башич, 32. Данило Каталди, 21. Сергей Милинкович-Савич – 7.Фелипе Андерсон, 17. Чиро Имобиле, 9. Педро

Старши треньор: Маурицио Сари


Главен съдия: Лука Пайрето, Италия

Стадион: „Джузепе Меаца“, Милано, Италия