Отборите на Фиорентина и Милан играят при резултат 2:1 в двубой от 25-ия кръг на Серия А. Нико Гонсалес даде преднина на "виолетовите" в 49-ата минута от дузпа. 

Лука Йович също се разписа в 87-ата минута, а Тео Ернандес върна едно попадение в последните секунди на двубоя. Така Фиорентина прекъсна победната серия на "росонерите", които спечелиха четири поредни мача във всички турнири. 

Към момента Милан заема четвъртото място, но с мач повече от Рома, като "вълците" са с три точки назад. "Виолетовите" пък са на 12-та позиция в класирането с 31 пункта.


Gulliver/GettyImages
42 снимки

Първата по-опасна ситуация дойде в 10-ата минута и то пред вратата на Милан, когато Нанитамо Иконе получи пас в наказателното поле на "росонерите", но не успя да стигне до удар, тъй като бе спрян чисто от защитник на домакините. Три минути след това Джакомо Бонавентура стреля точно от пряк свободен удар, Майк Менян се справи отлично.

Фиорентина продължи да натиска и в 16-ата минута Кристиан Бираги отправи опасно центриране в наказателното на "росонерите", но защитата се справи. Малко след това Николас Гонсалес шутира от границата на пеналтерията. Стражът на Милан отново се намеси страхотно, за да избие топката. 

В 25-ата минута Фикайо Томори изчисти от голлинията, за да спаси Милан. Той трябваше да се намеси героично след удар на Бонавентура. Майк Менян също игра с топката, но тя щеше да се окаже в мрежата и след намесата на стража, но Томори успя да запази нулевото равенство.

Оливие Жиру опита трудно изпълнение в 32-ата минута и успя да стреля към вратата на домакините. Пиетро Терчано обаче се намеси без проблеми. 

Още в началото на второто полувреме Фиорентина получи дузпа, след като футболист на гостите бе съборен в наказателното поле на Милан. Николас Гонсалес се нагърби с изпълнението на наказателния удар и той беше безгрешен от бялата точка, пращайки топката в мрежата за 1:0.

В 58-ата минута Тео Ернандес имаше отлична възможност да възстанови равенството. Пиетро Терачано обаче бързо скъси дистанцията и се намеси отлично. Секунди след това Анте Ребич стреля от пряк свободен удар, но шутът му беше доста разочароващ. 

Фиорентина отново бе близо до попадението. Додо бе изведен в наказателното и от близка дистанция се опита да преодолее стража на Милан, но Майк Менян за пореден път се намеси отлично. Мигове след това Бонавентура си опита късмета с изстрел от сериозна дистанция, но топката мина встрани от вратата. В 73-ата минута Артур Кабрал надскочи защитата на "росонерите", но не успя да отправи точен удар към вратата на гостите. 

В 77-ата минута настъпи комичен момент, когато главният съдия на срещата Марко ди Бело отсъди дузпа в полза на Милан за игра с ръка. Такава обаче нямаше и ВАР бързо извика рефера на монитора край тъчлинията, за да види грешката си. Той, разбира се, отмени наказателния удар. Четири минути след това пък отново невероятна намеса на Майк Меняна лиши домакините от нов гол. 

Лука Йович удвои преднината на "виолетовите" в 87-ата минута и сложи край на спора. Додо прати центриране към далечната греда, а там Йович стигна до топката, за да я прати покрай Майк Менян с глава за 2:0.

В 93-ата минута Ибрахимович стреля извън наказателното поле, но ударът му попадна в средата на вратата и право в ръцете на вратаря на Фиорентина. Две минути след това Милан все пак стигна до почетно попадение, което бе дело на Тео Ернандес. 

FT / ФИОРЕНТИНА - МИЛАН 2:1

1:0 Николас Гонсалес 49'

2:0 Лука Йович 87'

2:1 Тео Ернандес 90+5'

Съставите на двата отбора:

Фиорентина: 1. Пиетро Терачано, 2. Додо, 28. Лукас Мартинес, 98. Игор, 3. Кристиано Бираги, 5. Джакомо Бонавентура, 34. Софиян Амрабат, 38. Роналдо Мандрагора, 11. Нанитамо Иконе, 9. Артур Кабрал, 22. Николас Гонсалес

Старши треньор: Винченцо Италиано

Милан: 16. Майк Менян, 23. Фикайо Томори, 28. Малик Тиау, 20. Пиер Калулу, 30. Жуниор Месиаш, 4. Исмаел Бенасер, 8. Сандро Тонали, 13. Тео Ернандес, 12. Анте Ребич, 90. Шарл де Кетеларе, 9. Оливие Жиру

Старши треньор: Стефано Пиоли