Масимилиано Алвгри вече е подписал договора си като старши треньор на Ювентус, твърдят няколко източника от Италия. Специалистът се завръща начело на "бианконерите", заменяйки Андреа Пирло. Липсва само официалното потвърждение от страна на клуба, което ще стане факт в близките часове. 

Контрактът на Алегри е за срок от 4 години. Той ще получава по 9 млн. евро на сезон, т.е. повече от заплатата му през сезон 2018/19, след който напусна рекордьора по титли в Серия "А".

Алегри направи Юве шампион в пет поредни години и два пъти достигна до финала в Шампионската лига, но не успя да завоюва най-ценното клубно отличие. След него начело на отбора застана Маурицио Сари, който също изведе гранда от Торино до титлата, но беше уволнен, а под ръководството на Пирло Ювентус едва се добра до 4-ото място. 

Вратата на клуба се отвори широко за Алегри след напускането на спортния директор Фабио Паратичи. Двамата не бяха в добри отношения, но в същото време Алегри никога не е губил контакт с президента Андреа Аниели.