Полузащитникът на Милан - Исмаел Бенасер, потвърди, че трябва да се върне на терена в средата на декември след 7 месеца отсъствие.

Алжирският национал е извън игра, след като скъса предната кръстна връзка на коляното през май, което наложи операция и продължително възстановяване.

Той говори с репортери на събитие по случай откриването на офис на „росонерите“ в Дубай и каза пред The National , че очаква да играе отново в средата на следващия месец.

„Когато имаш такъв тип контузия е един от най-важните мачове в живота. Но е добре да виждаш положителни неща ден след ден. Има някои особени стъпки. Не тренирах два месеца. Всичко върви добре и не усещам нищо в коляното си“.

25-годишният футболист получи контузия по време на полуфинала на Шампионската лига срещу Интер на 10 май и въпреки трудното начало на настоящия сезон, той смята, че съотборниците му ще се завърнат отново сред 4-те най-добри в Турнира на богатите.

„Играеш, за да спечелиш Шампионската лига. Не играеш само за да си в самата Шампионската лига, когато усетиш вкуса на турнира е различно“, каза Бенасер.