Болоня записа първи успех в Серия „А” и надви Рома с 2:0 на „Ренато Дал’Ара” в мач от петия кръг в Италия. Федерико Матиело даде аванс на „хрътките” в 36-аа минута, а Федерико Сантандер категоризира успеха над столичния тим.

За пореден път Рома не впечатли по абсолютно никакъв начин, като играта на футболистите на Еузебио ди Франческо не вървя, докато възпитаниците на Филипо Индзаги играха повече от впечатляващо.

Болоня откри резултата с красив гол на Матиело, който овладя топка отдясно, която можеше да бъде парирана от Робин Олсен, но халфът на „рособлу” финтира Иван Маркано и стреля мощно с левия крак, за да даде аванс на домакините.

Рома опита всеячески да върне гола пасив, но вместо това в 59-ата Болоня организира контраатака по учебник, която Сантандер завърши и удвои аванса за тима си.

По този начин Болоня записа първи успех през настоящата кампания и се изкачи до 18-ото място с едва четири точки, а Рома се свлече на 12-ото място и остава с пет пункта.

В друг мач от кръга Удинезе удари Киево като гост с 2:0, а головете за тима от Удине дойдоха през втората част, след като Родриго Де Паул откри в 76-ата минута, а италианецът Кевин Ласаня оформи крайния резултат в 90-ата минута.