Наставникът на Рома Жозе Моуриньо разкритикува съдията след загубата с 2:3 в дербито с Лацио. Португалецът заяви, че италианският футбол постепенно вдига нивото си, но в конкретния случай някои съдийски отсъждания са развалили хубавия мач.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Това, което казах на играчите, си остава между нас. Нека първо да отбележа положителните неща. В сравнение с преди 10 години футболът в Италия е станал по-качествен. Имам предвид стремежът към това да се действа по-офанзивно, по-смело“, сподели Моуриньо.

„За съжаление, един иначе фантастичен мач беше развален от съдията и от ВАР, които не бяха на необходимото ниво. Вместо резултатът да стане 1:1, стана 2:0 за Лацио. Лукаш Лейва трябваше да получи втори жълт картон. Ако съперникът беше останал с 10 човека, щеше да е много различно. Пелегрини беше изгонен, а Лейва – не“, каза Специалния.

„Мисля, че бяхме по-добрият отбор. Когато си получил три гола, очевидно си направил грешки, но вторият и третият бяха след контраатаки, а специално преди второто попадение ние трябваше да получим дузпа. Създадохме много проблеми на Лацио, но те контролираха мача в последните минути, защото съдията им го позволи“, продължи португалецът.

„Дали съм притеснен от грешките в защита? Не. Щях да се тревожа, ако не се опитвахме да стигнем до победата, независимо от всички трудности. Щях да се тревожа, ако Лацио ни беше надиграл. Ние бяхме принудени да рискуваме и това помогна на противника. Определено заслужавахме по-добър резултат, но влиянието на съдията се оказа решаващо, за да не го постигнем“, заяви още предводителя на „джалоросите“.

Моуриньо е първият треньора на Рома от 10 година насам, който губи дебютното си римско дерби. През 2011-а поражение срещу Лацио записа Луис Енрике.