Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо призна, че римският клуб има сериозен проблем, след като Николо Дзаниоло отказа офертата на Борнемут.

Италианският национал даде да се разбере, че иска да напусне през януарския трансферен прозорец, но Милан не успя да постигне съгласие по условията и играчът отхвърли офертата на стойност над 30 милиона евро от страна на Борнемут от Висшата лига.

Сега съществува реален риск Дзаниоло да остане на Стадио Олимпико до края на сезона, макар че се очертава да не играе и да потърси отново трансфер през лятото. Договорът на играча с Рома е до юни 2024 година.

"Дзаниоло повтаря от месец, че иска да напусне. За съжаление, изглежда, че бях прав. Казвам за съжаление, защото играчът казва от месец, че иска да напусне. Ако играч каже на всички, че не иска повече да носи фланелката на Рома, трябва да кажа "за съжаление". Идеалната ситуация е играчът да е щастлив. Казах, че очаквах той да остане, но както стоят нещата днес, трябва да добавя за съжаление към това изречение", каза Моуриньо на пресконференция.

Дзаниоло няма да попадне в групата на Рома за утрешното дерби срещу лидера Наполи.

"Той не е на разположение, не е част от групата. Трябва да мисля изключително за следващия мач срещу Наполи", каза още Моуриньо.

 

БТА / Автор: Мирослав Димитров