Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо смята, че клубът знае какво да очаква от него предвид спекулациите около неговото бъдеще, пише агенция ДПА. 60-годишният португалец има договор с италианския клуб до 2024-а, а наскоро разкри, че е отхвърлил възможността да наследи Фернандо Сантош начело на националния тим на Португалия след Световното първенство.

Рома заема четвърто място във временното класиране в Серия А с 41 точки, колкото имат третият Аталанта и петият Милан, като допусна само една загуба в последните си девет мача от първенството. Моуриньо обаче получи критики след отпадането на четвъртфиналите от турнира за Купата на Италия след поражение от Кремонезе.

19 снимки

Предполага се, че треньорът иска уверения, че ще се инвестира в селекцията за следващия сезон преди да се обвърже с удължаване на договора. Той говори преди първия сблъсък срещу РБ Лайпциг в Лига Европа и намекна, че би искал въпросът да бъде разрешен възможно най-скоро.

„Вече е средата на февруари, а мислите ли, че клубът ще говори с мен през юни. Предполагам, че ще бъде прекалено бързо“, каза Жозе Моуриньо, цитиран от Sky Sport Italia.

„Не очаквам нищо, те зная какво да очакват от мен. Никой не работи повече от мен на базата. Имах възможност да си тръгна, но реших да не го правя и историята продължи. Предстои ни много важен мач. Искаме да спечелим и не можем да гледаме отвъд двубоя. Далече сме от края“, коментира още Моуриньо.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова