Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, направи интересен коментар след мача между Ювентус и Аталанта (0:0)
 
„Гледах двубоя Ювентус - Аталанта и когато Бремер се контузи, Макс Алегри пусна Даниеле Ругани на негово място. Тогава си помислих: „Макс, ти си голям късметлия“, заяви Моуриньо, визирайки късата пейка на Рома. Португалецът не може да разчита на трима от защитниците си заради травми - Крис Смолинг, Диего Йоренте и Мараш Кумбула. Ренато Санчес също е контузен.
 
 
Португалецът говори и за победата на Рома срещу Фрозиноне (2:0), която бе едва втора за "вълците" в Серия А този сезон. Головете отбелязаха Ромелу Лукаку и Лоренцо Пелегрини, а две асистенции записа Пауло Дибала.
 
„Заради проблемите с контузии се наложи халф да играе в нашата отбранителна линия. Но успяхме да се справим благодарение на сплотеността на отбора, работата на двамата крайни защитници, големите усилия на Бове и Паредес, както и на нападателите. Харесва ми, че играхме като отбор. 
 
Както и това, че Ромелу продължава да бележи. Той вкарва тук, вкарваше и за Манчестър Юнайтед и за Интер. Ромелу бележи навсякъде. За щастие аз съм треньор, който може да развие неговите качества. 
 
Преди три месеца се къпех в море от любов. Чувствах се нужен. Затова сега изпаднах в паника при мисълта да си тръгна. Началото на сезона беше ужасно като резултати, но зад това стоят много фактори", каза още Моуриньо.