Треньорът на Рома Жозе Моуриньо призна, че предизвикателството, което го очаква този сезон е много различно от това в предишните му отбори. Португалският специалист осъзнава, че ще му трябва повече време, за да остави следа в Серия А.

Моуриньо направи впечатляващ требъл с Интер през 2010 година, а сега наследи Пауло Фонсека в Рома, с когото отборът завърши на разочароващото седмо място.

"Рома е голям клуб, с размера на повечето, които съм водил", каза Моуриньо на пресконференция преди мача на тима му с Фиорентина в неделя.

"Естеството на този проект е различно. Когато пристигнах в Челси, Интер или Реал Мадрид, целта бе ясна - да печеля от първия ден. Рома е в различна ситуация - това е отбор, който не е печелил от дълго време, а последния сезон завърши на 29 точки от първия и на 16 точки от четвъртия", припомни той.

"Очевидно е, че ще отнеме време, а времето е важно във футбола. Истината е, че не сме печелили нищо от много години. Има много работа да се свърши, но резултатите ще дойдат", обеща португалецът.

Рома бе активен на пазара през тази седмица, като похарчи 40 милиона евро, за да вземе Тами Ейбрахам от Челси, който да замени напускащия ветеран Един Джеко. Моуриньо обаче иска още нови попълнения преди затварянето на пазара на 31 август.

"Вече обясних, че нашата стратегия на пазара ще бъде да реагираме бързо, тъй като загубихме двама футболисти, които не очаквахме - Леонардо Спинацола (тежка контузия) и Един Джеко", добави Моуриньо.

"Сега трябва да реагираме и да подпишем с играчи, които биха били важни за баланса в отбора. Нямам право да натискам клуба или да имам допълнителни желания. Трябва да работя с футболистите, които са в отбора, но все още имаме време да направим нещо на пазара", надява се Жозе Моуриньо.