Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо беше доволен след първия мач от новия сезон. “Джалоросите” взеха важни три точки при гостуването си на Салернитана, като победния гол вкара халфът Браян Кристанте. Пауло Дибала уцели греда в дебюта си за римския тим, а другият левичар в нападение Николо Дзаниоло също пропусна няколко положения. Попадение на друг нов - Джорджинио Вайналдум беше отменено заради засада.

“Всичко ми хареса. Естествено, че щях да съм по-щастлив, ако бяхме спечелили с 3:0 или 4:0, но важното беше, че успяхме да контролираме мача и действахме разумно”, започна Моуриньо.

“Обикновено, когато пропуснеш няколко чисти положения, нещата не завършват добре, но в случая не ни се наложи да страдаме и оцеляваме”.

“Не мога да не кажа, че Дибала и Дзаниоло изиграха много силен мач, въпреки пропуските, които направиха. Разбира се, че бих искал да имам равностойни нападатели, които да редувам на терена. Манчестър Сити, Ливърпул и няколко италиански клуба могат да си го позволят”, каза Специалния, намеквайки на ръководството, че иска в тима да бъде привлечен италианският национал Андреа Белоти, който продължава да е без отбор.