Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо публикува емоционално съобщение в Инстаграм относно сериозната контузия на Жоржиньо Вейналдум. Нидерландецът пострада по време на тренировка. Вайналдум, който сега е под въпрос за Световното първенство, претърпя счупване на тибията в десния си крак след тежък сблъсък със съотборник. Според Gazzetta dello Sport, другият футболист замесен в злополуката е бил младият Феликс Афена-Гиан.

Жозе Моуриньо използва Инстаграм профила си, за да внесе малко светлина върху случилото си и да подкрепи новото си попълнение. 

„Понякога футболът може да е гаден. Само за две седмици, Джини, вече се превърна в един от нас. За съжаление обаче в един нещастен инцидент, той претърпя много сериозна контузия, която ще го извади от игра за дълго време.”, написа португалският специалист.

Моуриньо, разбира се, използва възможността и да защити Феликс Афена-Гиан от нападките и критиките на много:

„Не само футболът е гаден обаче, хората също са. Тези, които започнаха слуха, че момче като Феликс е виновно за този инцидент, са от гадните хора.”

„Нека да се обединим тази вечер, да играем за Рома, Вайналдум и Феликс”, завърши Моуриньо.

Рома се изправя срещу Кремонезе във втория кръг от Серия А. Моуриньо позира с фланелка, която ще е в чест и подкрепа на Вайналдум.