Треньорът на Рома Жозе Моуриньо смята, че клубът е обект на прекалено много незаслужени критики. Португалецът смята, че е постигнал много, откакто пое "вълците", като изведе отбора до два поредни финала в Европа - в Лигата на конференциите и в Лига Европа, като спечели първия и загуби втория. Наставникът заяви, че има много силна връзка с този клуб и с тифозите му и е склонен да остане тук още дълго.

"Във всеки клуб чувствам желание и професионална отговорност, но тук има нещо повече. Тези хора променят температурата на кожата ви с топлината си. Обичам тези хора и затова нямам никакъв проблем да кажа, че Рома е много специален клуб в моята кариера“, каза Моуриньо пред TG2.

След това той поде темата за критиките към отбора, като загатна, че може би той е причината за тях.

"Мисля, отборът е критикуван прекалено много. Има нещо, което подклажда тези критики и вероятно това е Моуриньо. Ето ви малък пример: достигането ни до финала на Лига Европа беше много лесно според някои. Но само вижте какво правят Ред Бул Залцбург в Шампионската лига, Реал Сосиедад също, Фейенорд все още участва в Шампионската лига и Байер Леверкузен също. Мисля, че последният мач, който загубиха, беше срещу Рома. Ако бях друг треньор, в друг клуб с различен профил, щеше да е съвсем различна ситуация. Това не е проблем за мен, защото съм се занимавал с това през цялата си кариера. Бях свикнал с него преди 10 години, така че сега не може да е проблем. Смятам обаче, че това е проблем за Рома като клуб, защото те заслужават много повече похвали. Това е проблем за феновете, които също заслужават много повече. Но е радост за псевдо феновете и псевдо интелектуалците на футбола да ни критикуват”, допълни Специалния.

Рома не разполага с твърде големи ресурси във финансово отношение и не може да харчи твърде много за нови играчи. Затова португалецът бе принуден да залага на млади играчи, но според него това не е проблем, а напротив - нещо хубаво.

„Случвало се е и в миналото, като например Рафаел Варан да дебютира в Шампионската лига при мен на 18-годишна възраст с Реал Мадрид. При мен за големия футбол пробиха играчи като Давиде Сантон и Скот Мактоминей. Тук, в Рома, имаше още по-голяма нужда от налагане на младите поради ситуацията и разбирането колко е важно за клуба на всички нива в „борбата“ срещу финансовия феърплей. Има и чувството за принадлежност, което получавате от тези момчета. Когато виждам радостта на деца като Д’Алесио и Керубини, това създава връзка, която остава завинаги”, завърши Жозе.