Жозе Моуриньо коментира широко най-актуалната трансферна сага с Рома - тази с Николо Дзаниоло. Голяма част от интервюто на Специалния след победата на „джалоросите“ над Специя бе съпроводено от въпроси за италианеца, който бе извън групата за мача в Лигурия. Португалският наставник потвърди, че юношата на Интер иска да напусне Вечния град.

„Дзаниоло каза, че иска да си тръгне. Но това не означава, че ще си тръгне. Казвам това, защото той е важен играч и има стойност на трансферния пазар. Офертите са недостойни за него и клуба. Ето защо имам усещането, че той ще бъде тук на 1 февруари”, почна Моуриньо.

Усилено се спекулира, че лондонските Тотнъм и Уест Хем искат италианския национал, но само под наем. В последните часове се появи информация, че Милан и Ювентус също следят ситуацията с левичаря, като в понеделник „росонерите“ вероятно ще изпратят оферта.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Моуриньо продължи мисълта си и заяви, че играе всеки, който заслужи: „От време на време може да има несправедливост спрямо някой. Днес имаше хора на резервната скамейка, които заслужаваха да играят, но аз винаги се опитвам да направя най-доброто за отбора. Ако Николо все още е с нас февруари, той ще бъде още един допълнителен играч“.

„Ако Дзаниоло отиде някъде за шест месеца, няма да получим нищо в замяна. Това би било неприемливо. Съжалявам също, че Тиаго Пинто ще бъде лошият. Той не е, спортният директор защитава Рома, това му е работата“, завърши по темата Моу.