Енигматичният Жозе Моуриньо отново беше под прожекторите с изявите си при гостуването на Рома в Монца в Серия А в сряда. Мачът завърши наравно 1:1, като "джалоросите" приключиха срещата с 10 играчи след късния червен картон на Зеки Челик. Моуриньо се страхуваше, че самият той може да бъде изгонен, след като се нахвърли върху един от съдиите.

"Това беше най-лошият съдия, когото съм срещал в цялата си кариера. Повярвайте ми, имал съм работа с много лоши съдии. Обикновено, когато говоря за съдии, това е, защото те имат пряко влияние върху играта. В този случай не мисля, че е вярно. Но той е ужасен, не се свързва човешки с никого, няма емпатия, дава червен картон на играч, който се подхлъзва, защото е изтощен в 96-ата минута. За съжаление, това също е знак за слабостта на Рома като клуб, защото ние нямаме силата на други клубове, които могат да кажат, че не искаме този съдия", заяви португалският специалист.

"Спрях да работя 20-30 минути преди края, защото знаех, че той ще дай ми червен картон за всичко. Има клубове, които казват, че не искат данен рефер, а Рома или няма тази способност, или ДНК, или нещо друго. Ужасно е. С малкото играчи, които имам в състава си, не можех да получа червен картон", допълни Моуриньо.