Жозе Моуриньо потвърди, че капитанът на Рома Лоренцо Пелегрини ще отсъства няколко седмици, след като напусна терена срещу Торино след едва 15 минути игра. Португалският наставник настоя, че се радва на победата с 1:0 над Торино повече отколкото на 5:0.

„Джалоросите“ постигнаха победа на „Олимпико“ благодарение на гол на Тами Ейбрахам, но имаха едва 32 процента владение на топката.

„Беше план да сме малко по-дълбоко, да. Техните централни защитници се разпръсваха и трябваше да проявим търпение", каза Моуриньо пред DAZN.

„Очаквах да вкараме още няколко гола тази вечер, въпреки че Торино е силен в защита. Харесва ми да побеждаваме по този начин. Тази победа ме радва повече от 5:0, защото това означава, че трябваше да положим усилия, да страдаш като отбор“.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

„Важното е да се защитаваш добре, тогава головете ще пристигнат. Харесвам този тип победи. Доминирахме и контролирахме Дженоа и Зоря, но това беше различен мач”, заяви с усмивка португалецът.

„За съжаление Пелегрини ще отсъства за няколко седмици. Така като гледам Тами се разбира много добре с Дзаниоло. Младите играчи винаги правят нещо заедно, но това е хубаво. Добре е и Николо да научи английски език“, завърши доволният Моуриньо.