Треньорът на Рома Жозе Моуриньо обясни причините за двойната смяна на полузащитника Ренато Санчес при загубата от Болоня с 0:2. 

Ренато влезе в игра на почивката при 0:1, но след 20-ина минути бе сменен, след като не успя да внесе очакваната промяна в играта на Рома. 

"Мислех, че ако ако гласувам доверие на Реното в този труден момент, ще му помогна да излезе от летаргията. 

Той има психологични проблеми и много страхове заради контузии в миналото. Работи с ниска интензивност във всичко, което правим. Той се подобрява по обем и натоварване, но не и по интензивност. В последния мач срещу Шериф му дадох 60 минути, а срещу Болоня го пуснах, за да повиши динамиката в играта ни. Но тогава осъзнах, че съм направил грешка, защото той не беше готов да направи този скок в такава интензивна обстановка. Съжалявам... Последният път, когато направих това на играч преди Ренато, беше Матич и ужасно съжалявам за това, но днес не можах да оставя отбора с играч, който беше отчаян. Трябваше да взема това решение,", каза Моуриньо в изказването си след мача. 

Португалецът оправда поражението от Болоня с липсата на двете звезди Пауло Дибала и Ромелу Лукаку. Дибала лекува поредна контузия, а Лукаку е наказан за червен картон в миналия кръг.

"Без Дибала няма класа, а без Ромелу ни липсва физика. Знаех, че ще е трудно без тях. Имахме големи физически затруднения. Болоня има играчи с умения и интензивност, ние не" каза още Моуриньо. / БТА