Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, каза, че преживява най-лошия старт на сезона като треньор, след като „джалоросите“ загубиха с 1:4 от Дженоа в мач от италианската Серия А. „Това е и най-лошият ми старт на сезон като треньор. Въпреки това не мисля, че Рома някога е участвал в два последователни европейски финала“, каза Моуриньо.

Рома има само една победа от шестте си мача в лигата досега и нарастващият списък с контузени допълнително създава проблеми, особено в защита. „Когато ни липсват определени играчи, ни липсва солидност. Но да се твърди, че отслабването на нашата защита е резултат от липсата на този или онзи играч, не би било коректно.

Липсата ни на стабилност в отбрана зависи от отбора като цяло – какво се случва, когато загубим притежанието на топката“, добави португалецът.

Рома приема Фрозиноне в неделя в мач от Серия А, последван от двубой от Лига Европа срещу швейцарския Сервет на 5 октомври. „Това е отборът, който имаме, за добро и лошо. Трябва да продължим напред - няма време за оплакване. Може да покажа чувствата си зад кулисите, защото това наистина ме засяга емоционално, особено предвид връзката ми с феновете. Ще работим усилено от утре преди следващия ни мач“, завърши Моуриньо.