Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, се изказа негативно за турнира за Купата на Италия. Снощи неговият тим се наложи над Дженоа с минималното 1:0 в осминафинал от надпреварата, но Специалния не бе доволен. Мнението му е, че трябва големите тимове като „вълците“ и Милан да гостуват на по-малки такива – от Серия Б или С, а не да домакинстват и да започват толкова напред в състезанието.

„Това безспорно е най-лошият турнир в Европа. Състезанието не защитава малките отбори, които трябва да гостуват на грандовете, както беше досега. Шоуто тотално се загуби, не разбирам идеята. Ще ни бъде по-приятно да гостуваме на отбори от долните дивизии. Въпреки това искам да спечеля този турнир“.

17 снимки

„Торино спечели срещу италианския шампион Милан, създадоха страхотно зрелище на осминафиналите и трябва да играят като гост. Къде е красотата на Купата на Италия? Би било хубаво да играем на терен от Серия Б или Серия C, къде е това? Защо хората го приемат?“

„Съжалявам, че чух освирквания за Дзаниоло, той е страхотен пример за човек, който дава всичко от себе си. Като дете научих, че ако дадеш всичко от себе си, не можеш да дадеш повече. Дзаниоло дава всичко, което има“.