Треньорът на Рома – Жозе Моуриньо, има да решава сложни ребуси около състава си за предстоящото дерби с Интер. Самият наставник няма да бъде край тъчлинията, тъй като е наказан.

Двама от основните играчи на „вълците“ - Пауло Дибала и Крис Смолинг, са аут за двубоя с Интер. Съмнения има и около участието на Леонардо Спинацола, пише вестник „Ил Месаджеро“.

Мачът между Рома и Интер е един от двата сблъсъка в тежка категория в Серия А в 10-ия кръг. Другият подобен мач е Наполи – Милан.

Дибала и Смолинг имат проблеми с контузии и макар да имаше надежди, че ще са готови за мача, остават със сигурност извън борда. Очаква се Никола Залевски да стартира като ляв халфбек на мястото на Спинацола, а атаката на тима отново ще водят Андреа Белоти и Ромелу Лукаку.

В лазарета на Рома са още капитанът Лоренцо Пелегрини и Ренато Санчес. Те се възстановяват от мускулни травми, което поставя Специалния и пред ограничен избор за полузащитата на „джалоросите“. Там място вероятно ще получи юношата на римския тим Едоардо Бове.