Треньорът на Ювентус Тиаго Мота се е съсредоточил върху сработването на отбора, както и върху подобряване на формата на футболистите преди двубоя срещу Наполи от Серия А. Неопалитанците са водени от Антонио Конте, който е бивш наставник на "бианконерите".

"Прекалено съсредоточени сте върху Конте и мен. Утре (б.р. - днес) се играе срещата между Ювентус и Наполи. Играчите са главните герои и се надяваме, че нашите ще покажат стойността си, както винаги, като доведат мача там, където искаме. Душан Влахович винаги трябва да има амбицията да се подобрява, точно както всички останали, като се започне от мен. Играта му върви напред, както и тази на отбора, каза Мота пред медиите в петък.

Наполи спечели титлата през 2023 година, но завърши в средата на класирането през миналия сезон, на 41 точки зад шампиона Интер Милано и не успя да се класира за евротурнирите. 

"Те са доста силен отбор и направиха промени през настоящия сезон, за да се стремят към най-високите възможни цели. Не знам дали е предимство да не играем в европейските турнири. Календарът е такъв за нас. Трябва да играем на върха на нашите възможности срещу всички отбори мач след мач", каза още специалистът.

Мота потвърди, че централният защитник Федерико Гати, който получи лека контузия в срещата срещу ПСВ Айндховен от Шампионската лига, ще бъде на разположение за събота, докато нападателят Франсиско Консейсао остава извън терена.

Ювентус има актив от 8 точки след 4 изиграни двубоя. / БТА