Бившият собственик на Интер Масимо Морати използва интересно сравнение, за да опише непостоянното представяне на отбора в последно време. Италианският бизнесмен сравни това да бъдеш фен на „нерадзурите” с любовни отношения с „красива жена, с която е трудно е да се справиш, защото е разглезена”.

Снощи Интер отбеляза своята 110-а годишнина, като презентира своята зала на славата, а Морати – заедно със своя баща Анджело – получи специална награда за своите заслуги.

„Зад Интер стои минало, което е изплетено от мечти и обединени приятели. Интер има истинско значение и едно от нещата, които съм обичал най-силно през моя живот”, коментира Морати.

Интер вече осигури лятно попълнение, нападател минава прегледи

„Моят баща беше гений, който можеше да предвиди бъдещето. Той ни възложи голяма отговорност. Твърде често тези цветове са свързвани със страдание, но тези години бяха също така много трогателни и ни позволиха да спечелим няколко важни трофея.”

„Интер е като да обичаш красива жена, с която трудно се излиза на глава, защото е разглезена. Нищо не се получава лесно. Да си президент на Интер винаги е роля с огромна отговорност и аз изпитвам такава към феновете”, добави Морати.

Италианецът продаде нерадзурите на индонезийският бизнесмен Ерик Тохир  през 2013 година, а малко по-късно начело като собственици застанаха хората от китайския конгломерат „Сунин Груп”.