Алваро Мората написа трогателно писмо, с което се раздели с феновете на Ювентус.

По-рано през седмицата Мората отново се превърна в играч на Реал Мадрид, след като "белия балет" използва клаузата за откупуване от 23 милиона паунда и върна в Мадрид своя юноша.

23-годишният нападател прекара две много успешни години в Торино, където се превърна в истинска звезда и желанието му сякаш бе да остане в Юве. Реал обаче си върна Мората като е възможно и да го продаде в английската Висша лига преди края на трансферния прозорец.

Мората се обърна към привържениците на Юве чрез своя профил в Инстаграм като любопитното е, че в него Мората нито веднъж не спомена Реал Мадрид.

"Здравейте всички. Да напиша това писмо не е лесно за мен. Бих искал първо да благодаря на всички хора, които повярваха в мен, които заложиха своята вяра в мен и които се отнасяха с мен изключително добре, за да бъда щастлив в Ювентус и в Торино", написа Мората.

"Благодаря на президента Андреа Аниели, Павел Недвед, Джон Елкан, Джузепе Марота, Матео Фабрис и най-вече на Фабио Паратичи и Хавиер Рибалта. Благодаря на всички хора, които работят за този голям клуб, какъвто е Ювентус. Служители, физиотерапевти, доктори, охранители, шефове. Накратко, благодаря на всички, които са част от Юве."

"Благодаря разбира се на всички фенове на Ювентус по света за тяхната безусловна любов и подкрепа, която никога не липсваше."

"Благодаря на Треньора, че повярва в мен и ме превърна в по-добър футболист, на капитаните, които се грижеха за мен с такава отдаденост и на моите съотборници за всички невероятни дни, които прекарах с тях, защото да печеля с тях бе фантастично."

"Оставам белязан от този клуб, неговата история и всички вас. Където и да отида винаги ще се чувствам Ювентино и ще мога да казвам с гордост и сила, че съм носил фланелката на Ювентус и съм един от неговите шампиони."

"Благодаря отново на всички, че ми позволихте да бъда част от това семейство", завърши емоционалното си писмо Мората.