Треньорът на Милан Винченцо Монтела потвърди, че клубът прави всичко по силите си, за да задържи вратаря Джанлуиджи Донарума, но в крайна сметка футболистът сам ще избере как да продължи кариерата му.

18-годишният талант за по-малко от 2 сезона се утвърди като титуляр на вратата за „росонерите”, като договорът му с клуба се превърна в болна тема. Споразумението изтича в края на следващия сезон, а дотук неговият агент Мино Райола никак не бърза с подновяването. Италианският импресарио подчерта неведнъж, че първо и преди всичко ще иска гаранции от новите китайски собственици за това в каква посока ще се развива Милан.

Ман Сити готов с офертата си до Джиджо

„Зная, че клубът полага страхотни усилия, за да разпознае страхотните качества на Джиджо”, каза Монтела. „Обичам Донарума като роден син, но сега той трябва да направи своя избор и аз разбирам, че Джанлуиджи иска да расте. Той трябва да го прави преди всички със спокойствие.”

„Клубът прави абсолютно всичко, за да го задържи”, подчерта наставникът.

Новият договор на Джиджо със сладка клауза за агента му

Монтела коментира и темата с друг ключов играч – играещият под наем Жерар Деулофеу, който скоро може да бъде откупен от Барселона. „Деулофеу ни даде много и имаше страхотно влияние. Неговата съдба не зависи изцяло от нас, но все пак по мое мнение всички играчи  - точно както треньорите – са заменими”, каза италианецът.