Спортният директор на Рома Мончи заяви, че няма никакви намерения да напуска клуба и възнамерява да продължи развитието на своя проект. Той каза, че със сигурност ще остане да работи в италианския клуб поне до края на сезона, а след това може да напусне само, ако шефовете свалят доверието към него.

„Оставам в Рома. Ние продължаваме да преследваме нашите цели. Много е важно Рома да продължи своето развитие. В края на сезона ще видим дали нашата работа е дала положителен резултат“, коментира Мончи в интервю за „La Gazzeta dello Sport“.

„Моят проект е дългосрочен и аз продължавам да го следва. Да, през миналата година беше много хубаво как се развиха нещата. Този сезон ситуацията е коренно променена. Резултатите не променят нашия план, нито ентусиазма ми“, добави спортният директор на Рома.

Мончи също така защити и старши треньора на Рома Еузебио Ди Франческо.

Испанецът е категоричен, че той ще напусне Рома, ако Еузебио Ди Франческо бъде уволнен.

Ди Франческо и Мончи имат пакт помежду, при който ако треньорът напусне клуба, то испанецът ще го последва. През летния трансферен прозорец Ди Франческо прие всяко едно решение на спортния директор, който продаде опитните футболисти в състава, за да привлече млади, но талантливи състезатели. Ди Франческо бе принуден да промени схемата си на игра, както и цялата си философия, налагана в бившия му клуб Сасуоло. Срещу Реал Мадрид Рома излезе със седем футболисти под 23 години, което показва колко неопитен в момента е отборът на “джалоросите”. Поради тази причина Мончи е обещал на Ди Франческо да подаде оставката си, ако се стигне до уволнението на специалиста.