Спортният директор на Рома Мончи заяви, че клубът няма да прави много големи промени през януари, защото това означава, че са направи грешки през лятото.

„През първата ми година в Рома постигнахме отлични резултати, но сега е все още твърде рано да говорим за края на сезона“, коментира Мончи в интервю за „Sky Italia“.

„Окончателните заключения трябва да се правят в края на сезона. Ако нещо се получи не така, както трябва, виновният ще съм аз. Аз нося цялата отговорност“, добави той.

„Президентът Джеймс Палота ми каза: „това е твоят отбор, това е твоят Рома“.

„Януари? Всеки очаква да вземе трима или четирима играчи, които да се превърнат във важни за отбора, но за мен не трябва да променяш своя тим през януари. Трябва да се правят малки ходове на трансферния пазар. Ако правиш големи промени през януари, означава, че си направил много грешки през лятото. Феновете е нормално да се чувстват така, защото Рома е голям отбор, както за Италия, така и за Европа. Всички очакват от отбора да спечели нещо. Вярвам, че ние се намираме в правилния път, защото знам как работя и как работи моят екип“, каза още спортният директор на Рома.