Футболистът на Реал Мадрид Лука Модрич призна, че се е виждал като играч на Милан в миналото и би играл в Серия А, но добави, че трудно би напуснал "белите"в момента.

“Да, имам общ чат в "WhatsApp" с хърватските футболисти и винаги поддържам контакт с Марсело Брозович, Милан Бадел и Марио Пашалич, който е страхотен и най-после си намери подходящ клуб. Аталанта са доста силни. Мога да кажа, че Звонимир Бобан беше идол на мен и на баща ми, който ми купи червено-черен шал като бях малък. Представях си се като играч на Милан, но нещата се развиха различно… Сега гледам и съжалявам за Милан. Истинският Милан липсва от битката в Италия и Европа. Интер? Когато си в Реал Мадрид, трудно е да мислиш да отидеш другаде. Ако нещата не бяха потръгнали в Мадрид, определено се виждах в Серия А. Но, честно казано, приоритетът ми винаги е бил Мадрид", сподели хърватинът пред "Gazzetta dello Sport".

"Винаги съм харесвал играчите със стил - Франческо Тоти, Алесандро Дел Пиеро, Андреа Пирло. Сега в Италия има обещаващи млади футболисти, най-вече Николо Дзаниоло, който е чист талант. Стефано Сенси също е много интересен. Харесват ми и Лоренцо Инсиние, Алехандро Гомес, Франк Рибери и Исмаел Бенасер. Дузпата срещу Ювентус от 2018 година? Просто казах, че за мен има дузпа. Лукас Васкес беше избутан при своя удар. Какъв смисъл би имало да симулира? Изпадал съм в подобни ситуации и разбирам протестиращите, но не трябва да има разлика между дузпа в 30-ата или 95-ата минута. На Джанлуиджи Буфон му желая всичко най-добро, той е велик", продължи световният вице-шампион.

"Разбира се, че ще премина през курсове за треньор. За нас националният отбор е усещане отвъд футбола. За мен той е чест както като играч, така и като треньор. Чувствам се като нормален човек, който обича скромността. Аз съм постоянен и инатлив. Съотборниците ми в Реал ме наричат Оцета, защото ставам кисел и приемам зле загубите в тренировките”, заяви аще Модрич.