Италианският Наполи записа ценен успех в Серия А, надвивайки с категоричното 4:0 гостуващия Фрозиноне в мач от 15-ия кръг на шампионата. Пьотр Зиелински в седмата и Адам Унас в 40-тата минута дадоха комфортен аванс за тима на Карло Анчелоти още до почивката. През втората част пък два гола на Аркадиуш Милик (68-ата и 84-ата) подпечатаха голямата победа на неаполитанците преди решителния дуел с Ливърпул в Шампионската лига.

Още в седмата минута Наполи дръпна в резултата, след като Инсиние видя вляво Зиелински, който с мощен удар по земя откри – 1:0. Пет минути преди края на полувремето пък зрителите на „Сан Паоло” станаха свидетели на истинско футболно съвършенство, след като Унас прати с много мощен удар топката в горния десен ъгъл на вратата на Фрозиноне от 25 метра.

Втората част домакините продължиха да бъдат по-дейният отбор, а Фейзи Гулам центрира от корнер на първа греда към Милик. Полякът отклони с глава, така че да донесе класическа преднина за партенопейците в Наепол.

Шест минути преди края на мача отново Гулам подаде, този път отляво, в наказателното поле за Милик, който бе „забравен” от защитата на гостите и вкара на празна врата, за да оформи крайното 4:0.

Така Наполи остава втори с 35 точки в Серия А и вече има преднина от шест точки пред третия Интер, докато Фрозиноне е в зоната на изпадащите с осем точки.