Министърът на младежта и спорта на Италия Винченцо Спадафора заяви, че се надява тренировките да се възобновят на 4 май.

„Следващите няколко седмици ще бъдат основни, за да разберем как се развива здравната ситуация и следователно, как, ако и кога могат да се възобновят спортните състезания от всякакъв вид и на всички нива“, заяви Спадафора.

„Загрижеността ми е за здравето на всички нас и да гарантирам, че целият свят на спорта няма да понесе непоправими щети от тази здравна криза. Датата, която винаги съм посочвал, 4 май, е тази, която ще трябва да потвърдим в следващите няколко дни, когато имаме увереността, че това ще е възможно, но това е дата, която се надяваме да успеем да поддържаме. Но това е дата, която се отнася само за тренировки. Сега какво трябва да направим е да се създадат протоколи за осигуряване на всички спортове, дори в контексти и места, където пространството е ограничено. Трябва да измислим формули, за да обмислим свещените нужди на сигурността и да можем да спортуваме отново“, добави още министърът.