Министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора сподели, че се съмнява в продължаването на италианското първенство на 3-ти май. Той потвърди, че се водят и преговори за евентуалното изиграване на мачовете пред празни трибуни. 

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Спадафора коментира, че за момента Серия А трябва да следва как се развива пандемията от коронавирус и че прогнозите за бързия рестарт на първенството за момента са доста оптимистични. 

"Прогнозите са рестартиране на първенството в края на април или началото на май са твърде оптимистични, гледайки развитието на ситуацията. Бих казал, че ако започнат отново шампионатите, то в началото това със сигурност ще е пред празни трибуни", започна Спадафора. 

"Датата 3-ти май ми изглежда твърде скорошна, за съжаление. Всички сме зависими от развитието на епидемичната обстановка и трябва да се адаптираме. Аз няма да вземам решението за рестарта на шампионата. Футболната федерация сподели за планове за преместването на края на шампионата през юли или август, но ще е сложно". 

"Остатъкът от футболния свят също ще следи как еволюира ситуацията и също ще трябва да подходи с необходимата адаптивност", завърши министърът.