Футболистът на Лацио Сергей Милинкович-Савич заяви, че напоследък не е бил в максимално добра форма, но прекъсна серията от мачове без попадение с гол при гостуването на Монца, спечелено с 2:0.

„Това са три огромни точки за нас, тъй като ще задържим по-дълго второто място“, каза Милинкович-Савич пред DAZN.

Лацио е втори във временното класиране с 55 точки, третият Милан е с 51, а Интер и Рома имат по 50 точки в актива си. Лидер в Серия А е тимът на Наполи със 71 точки след 28 кръга.

Сръбският национал не се бе разписвал за Лацио от 24 януари и мача срещу Милан. „Най-после успях да отбележа отново. Наистина ми липсваше това чувство. Получих доста критики и негативни думи, но този гол ще ми помогне“, коментира Сергей Милинкович-Савич.

„Осъзнавам, че в последните няколко месеца не успявах да направя това, което се очаква от мен. Това беше труден период. Опитвам да напредвам всеки ден, тренирам здраво, включително преки свободни удари“, добави Милинкович-Савич.

Попитан за бъдещето си в клуба, тъй като договорът му изтича през юни 2024 година, 28-годишният сърбин отговори: „Концентриран съм върху изявите си на терена и постигането на целите на отбора. Не искам да говоря за подновяването на договора ми, ще видим в края на сезона.“/ БТА