Аркадиуш Милик заяви, че италианският гранд Ювентус е имал интерес към него още от времето, когато той е играел за друг тим от Серия А - Наполи. 28-годишният поляк се присъедини към торинци през лятото под наем от Олимпик Марсилия за сумата от 7 милиона евро.

„Говоря италиански добре и това е важно предимство. Нямам проблем да разбирам треньора и всички инструкции, които ми дава“, коментира полякът в интервю за вестник L’Equipe.

„Тук в Италия се работи много повече върху тактиката както на тренировките, така и на мачовете. Във Франция, от друга страна, има много повече свободни пространства за бързите футболисти или крилата, които бягат много“, каза още стрелецът.

64 снимки

В Марсилия се справих добре, но можех да направя много повече и съм наясно с това. Понякога обаче ти трябват и хора около теб, които играят за теб“, добави футболистът.

„Контактите за трансфера ми започнаха преди мача срещу Наполи, в който останах резерва. Ювентус ме преследва още, когато играех за Наполи, но по това време не беше възможно да ме привлекат. Сега мисля, че и двете страни са щастливи, че се стигна до споразумение“, заяви Милик.

Той коментира и партньорството с Душан Влахович. „Мисля, че по този начин е по-лесно, защото има повече решения за гол при атаките“, обясни полякът.