Италианският гранд Милан записа труден успех у дома, надвивайки СПАЛ Ферара с 2:1 в последен мач от 19-ия кръг на Серия А. Това бе последен мач за двата отбора за 2019-а година, като сега за италианските отбори следва пауза. Андреа Петаня откри резултата за гостите в 13-ата минута, а Саму Кастийехо изравни три по-късно. Гонсало Игауин пък бе точен в 64-ата минута, за да донесе крайния успех за тима на Дженаро Гатузо. Сусо пък бе изгонен в 89-ата минута за нарушение.

Така Милан завърши първия полусезон в Италия на пето място с 31 точки. СПАЛ пък остава 16-и със 17 точки.

Милан стартира далеч по-активно срещата, но в първите десет минути пропуски направиха Саму Кастийехо и Сусо. В деветата пък Алесио Романьоли отбеляза гол, но попадението бе отменено, тъй като капитанът на „росонерите” бе в засада.

В 13-ата пък СПАЛ излезе учудващо напред в резултата, а точен бе Андреа Петаня. Паскуале Скиатарела даде дълъг пас за него, а той овладя. Последва изстрел, който рикошира в крака на Романьоли, а топката влетя във вратата на Донарума. 

Радостта на СПАЛ трая едва три минути, когато отбраната на тима от Ферара не се представи добре и изчисти топката слабо. Кълбото попадна у Кастийехо, който стреля мощно и прати топката във вратата на Гомис – 1:1.

До почивката пък Франк Кесие, Тиемуе Бакайоко и Хакан Чаалханоглу имаха шансове да направят пълния обрат за Милан факт, но не съумяха.

През второто полувреме на „Сан Сиро” имаше много тактика, но в крайна сметка Дженаро Гатузо пусна Патрик Кутроне, заигравайки с двама нападатели. Това даде веднага резултат, когато Чаалханоглу подаде чудесно към Гонсало Игуаин. Аржентинският таран преодоля защитник в полето на СПАЛ и прати с мощен удар топката в 64-ата минута под напречната греда – 2:1. Шест по-късно Чаалханоглу бе видян перфектно в наказателното поле на СПАЛ, но фалцовият му шут премина край страничната греда.

В 78-ата минута Милан без малко да допусне втори гол, но за щастие на миланския тим ударът на Тиаго Сионек с глава премина край десния страничен стълб на Донарума. В 85-ата пък феновете на Милан изтръпнаха, след като Петаня стреля, но топката излетя в аут. В последната минута на мача пък Сусо получи втори жълт картон и напусна терена за нарушение. 

След паузата Милан гостува на Дженоа на 21-и януари, докато СПАЛ приема Болоня в битка на дъното.