Отборът на Милан започна защитата на Скудетото си по успешен начин. „Росонерите“, които през май вдигнаха за 19-и път титлата в Италия, победиха гостуващия Удинезе с 4:2 пред над 70 000 души на „Сан Сиро“.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Двубоят не започна по най-добрия начин за „Дявола“, който при едно статично положение допусна попадение още преди да са изминали 120 секунди. Автор на гола бе бразилският централен защитник Родриго Бекао.

Отговорът на шампиона не закъсня и в 12-ата минута Тео Ернандес реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Давиде Калабрия в малкото наказателно поле. Обратът пък бе факт само три минути по-късно, когато Анте Ребич от движение засече подаване отдясно на капитана Калабрия.

В самия край на полувремето възпитаниците на Стефано Пиоли бяха неприятно изненадани, като Адам Мазина се изплъзна на Жуниор Месиас и възстанови равенството.

Милан Удинезе

източник: Sofascore.com

Миланският гранд отново реагира като попарен и в първата минута от второто полувреме Браим Диас даде преднина на своите съотборници, възползвайки се от грешка на автора на втория гол за „фриуланите“ Мазина. В 63-ата минута удар на Тео от фал мина в непосредствена близост до вратата на тима от Удине. Пет минути по-късно все пак Милан направи преднината си далеч по-комфортна. За втори път Анте Ребич бе точен, хърватинът получи от Диас на броени метри от вратата и с левия крак прати топката под гредата.

Само няколко минути след четвъртото попадение в игра за „червено-черните“ се появи и новото попълнение Шарле Де Кетеларе, който обра овациите на тифозите. Друг белгийски нов играч – Дивок Ориги, също се включи в края на срещата. Третият белгиец в състава - Алексис Салемакерс, пък можеше да направи и 5:2 малко преди последния съдийски сигнал, но не бе достатъчно точен.

В друг двубой от Серия А Аталанта победи с 2:0 Сампдория на "Луиджи Ферарис". Капитанът на бергамаските Рафаел Толой даде преднина в 26-ата минута. Бразилецът с италиански паспорт отбеляза, като само 10 минути преди попадението му, бе отменен гол на Франческо Капуто за "моряците". В самия край на срещата новото попълнение на "нерадзурите" - Адемола Луукман отбеляза и оформи крайния резултат в Града на морския фар.