Бившият мениджър на Челси – Антонио Конте, е фаворит за наследник на Стефано Пиоли начело на Милан. Италианецът е безработен от 10 месеца, след като бе уволнен от Тотнъм през март миналата година. Но сега той е готов да се завърне край тъчлинията.

Пиоли е под сериозен натиск в последните месеци и отпадането за Купата на Италия от Аталанта в сряда само засили слуховете за неговото уволнение. La Repubblica съобщава, че по тази причина „росонерите“ вече обмислят смяната му с Конте, който е фавоирт за поста.

Бившият селекционер на Италия обаче вече обяви, че няма да приеме проект по средата на сезона, след като съжали, че е сторил това, когато пое „шпорите“  през ноември 2021-а година.

Конте беше начело на градския съперник на Милан - Интер, от 2019-а до 2021-а година, но не се смята, че това ще навреди на шансовете му да се присъедини към „росонерите“.

Милан и Интер имат приятелско съперничество, известно като „дербито на братовчедите“. Показателно е, че 27 играчи са играли както за Милан, така и за Интер.