Елитният футболен съдия Антонио Дамато получи назначение да ръководи финала за Купата на Италия между Ювентус и Милан.

Това ще бъде четвъртият мач между „росонерите” и „бианконерите”, който 45-годишният арбитър ще ръководи. В досегашните сблъсъци с Дамато начело Милан има нелоша успеваемост, като постигна 2 победи.

Един от тези успехи беше в средата за Суперкупата на Италия през миналия сезон, когато „росонерите” се наложиха чрез дузпи.

Двубоят в сряда ще бъде повторение от финала за Купата на страната през 2016 година, когато пък Ювентус спечели благодарение гола на Алваро Мората в продълженията.

През настоящия сезон в Серия А Дамато бе главен съдия и на един от противоречивите двубои на Юве, решен чрез системата за видеоарбитраж (ВАР). В началото на октомври той реферира ремито 2:2 между Аталанта и Юве, при което Дамато даде несъществуваща дузпа за торинци (заради игра с ръка на Андреа Петаня). Ситуацията се разви в заключителните минути и въпреки преразглеждането чрез  ВАР, Дамато не отстъпи от решението си, а справедливостта възтържествува, тъй като вратарят на „бергамаските” отрази шута на Пауло Дибала.

Дамаото също така беше главен арбитър в напечения сблъсък между Фиорентина и Лацио преди няколко кръга, в който римляните победиха с 4:3. Впоследствие и от двата тима имаха множество претенции спрямо решенията на рефера.