Отборът на Милан записа изразителна победа над скромния тим на Дюделанж в мач от група F на Лига Европа. „Росонерите“ се наложиха с 5:2 на „Сан Сиро“, но в един момент изненадващо губеха в резултата. Класата обаче си каза думата и възпитаниците на Дженаро Гатузо не допуснаха изненада.

Цял мач за гостите от Люксмебург игра бившият младежки национал на България Единсон Йорданов.

Патрик Кутроне откри резултата в полза на домакините с точно изпълнение в 19-ата минута. След гола обаче, Милан изненадващо даде инициативата на своя противник и можеше да си плати скъпо.

Няколко минути преди почивката Дюделанж успя да изравни, а в началото на втората част дори и да обърне резултата в своя полза. Първо Доминик Щолц се разписа, а след него това направи и Давид Тюрпел.

Направените промени от наставника на домакините Рино Гатузо обаче дадоха резултат. Натискът, който „росонерите“ упражниха доведе до автогол на Стелвио в 66-ата минута за 2:2. Попадението видимо пречупи скромния тим на Дюделанж и само четири минути по-късно Хакан Чалханоглу реализира за 3:2.

Том Шнел също вкара в собствената си врата, за да увеличи преднината на Милан, а крайното 5:2 оформи резервата Фабио Борини девет минути преди края.

В другия мач от групата Бетис победи Олимпиакос с 1:0.

Лидер в класирането е именно Бетис с 11 точки, следван от Милан с 10, Олимпиакос със седем и Дюделанж без спечелена точка.