Милан си хареса още един защитник. „Росонерите“ са набелязали бранителя на Тотнъм Серж Орие за зимната си селекция. Италианският гранд имаше интерес към французина и през лятото, но тогава високата му цена осуети преговорите.

Сега изглежда, че подобедн трансфер е възможен. Причината е интересът на Тотнъм към нападателя на Милан Кжищоф Пьонтек. Полякът е гласен за заместник на трайно контузения капитан на „шпорите“ Хари Кейн. В момента мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо спешно търси играч за върха на атаката си.

От това може да се възползва Милан и треньорът на тима Стефано Пиоли е дал зелена светлина за сделката. Италианският специалист не е доволен от представянето до момента от двамата си крайни защитници Андреа Конти и Давиде Калабрия. Първият все още не може да намери необходимата кондиция след като претърпя тежка контузия през миналия сезон, докато младежкия национал често прави сериозни грешки и това води до опасности пред вратата на Джанлуиджи Донарума.

От началото на сезона Пьонтек има 18 мача за „росонерите“ в Серия А, в които реализира 5 попадения. От своя страна Орие записа 17 участия за „шпорите“ във Висшата лига.