Отборът на Милан успя да победи Емполи с 1:0 в мач от 28-ия кръг на Серия А. С трите точки "росонерите" са а второ място с 59 точки, Емполи пък остава опасно близо до зоната на изпадащите с 25 пункта на 16-о място.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Още в 5-ата минута Милан бе близо до гола, след като Кристиан Пулишич стреля от дистанция. Стражът на гостите Елиа Каприле блесна с намеса.

Попадението обаче падна в 41-ата минута, когато Пулишич бе изведен и с прецизен удар намери долния десен ъгъл на противниковата врата. Последва обаче намеса от страничния рефер за засада. Последва проверка на ВАР, която показа, че засада в атаката няма и така все пак "росонерите" поведоха в резултата.

Три минути след подновяване на играта през втората част Давиде Калабрия шутира от границата на наказателното поле, но изпълнението му прелетя високо над напречната греда.

В 66-ата минута Самуел Чуквуезе нанесе мощен изстрел от ръба на пеналтерията. Снарядът му обаче срещна тялото на защитник от Емполи и така до опасност за Каприле не се стигна.

Рубен Лофтъс-Чийк също бе близо до гола в 74-ата минута, когато проби отлично и стреля. но стражът на гостите се справи.