От Милан официално обявиха привличането на крилото Самюел Чукуезе, който пристига с трансфер от Виляреал. Сумата по трансфера е 20+8 млн. евро, а договорът на играча е до 2028 година със заплата от около 4 млн. евро на сезон. Нигерийският национал избра да носи фланелката с номер 21.

Чукуезе е седмото ново попълнение на “росонерите” за това лято, които правят сериозна селекция за новия сезон. Много е вероятно той да се конкурира най-вече с друг новодошъл играч - Кристиан Пулишич, за позицията на дясно крило, ако Стефано Пиоли наистина промени схемата на игра на тима на 4-3-3.

Досега 24-годишният играч е носил екипа само на Виляреал в мъжкия клубен футбол, като има 207 мача с 37 гола и 31 асистенции за “Жълтата подводница”, с която триумфира в Лига Европа през сезон 2020/21. Освен това той е записал 28 срещи с 4 попадения за своята родина. Според специалистите в Италия качествата на бързоногия футболист са много подобни на тези на звездата на Милан Рафаел Леао откъм скорост, техника и надлъгване със съперниковите играчи.