Защитникът Сержиньо Дест, който не е намирал място на терена за клубния си отбор Милан в последните три месеца, е единственият играещ в Европа футболист от САЩ, който беше извикан за контролната среща с Мексико на 19-и април.
 
Мачът, насрочен за Глендейл (Аризона), не е в официалния календар на ФИФА, но двете северноамерикански страни решиха да го изиграят, за да проверят местни таланти. Решението на Милан да освободят по средата на сезона родения в Нидерландия защитник, на практика потвърждава намерението им да не разчитат повече на него до края на сезона, когато ще трябва да си търси нов отбор. Другият футболист, който не играе в първенството на САЩ, е Алън Сонора от Хуарес (Мексико).
 
Временният селекционер на САЩ - Антъни Хъдзън, ще даде капитанската лента в компанията на местните звезди и петима пълни дебютанти. Това са вратарите Дрейк Чалендър от Маями и Роман Челентано от Синсинати, както и защитниците Кейлъб Уайлти (Атланта Юнайтед и Джошуа Уайндър от Луисвил. Петото ново име е крилото Джаксън Юейл от Сан Хосе Ърткуейкс.
 
Най-интересен е Уайндър, който е само на 17 години, играе като централен бранител и става първият футболист от второто ниво на футбола в Северна Америка, който е извикан да защитава цветовете на националното знаме. Двама футболисти са били планирани, но не са на разположение. С решение на клубното ръководство на Америка (Мексико Сити) не е освободен Алехандро Зендехас, а Тимъти Тилман (ФК Лос Анджелис) е поискал да не го викат заради здравословни проблеми в семейството.
 
Въпросната контролна среща е мач номер 75 между двете нации, като янките имат 22 победи, 16 срещи са завършили наравно, а Мексико е триумфирал в 36 срещи.
 
Автор: БТА/Атанас Василев