Последният в класирането на Серия А Салернитана създаде сериозни главоболия на Милан в двубой от 17-ия кръг на Серия А, завършил 2:2. Тимът на Стефано Пиоли вече изостава на осем точки от лидера Интер, който е с мач по-малко. 

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Първият шанс в двубоя бе за Салернитана, когато в шестата минуа Булайе Диа стреля по земя към долния десен ъгъл, но Майк Менян показа класа и спаси. Първият гол в мача пък бе за Милан. В 17-ата минута Рафаел Леао асистира на Фикайо Томори, който с глава прониза Беноа Костил за 0:1. 

Десет минути след това Костил успя да спре Тео Ернандес. В 32-ата минута Антонио Кандрева тръгна на самостоятелен рейд, но изстрелът му от границата на наказателното поле мина над вратата. Домакините успяха да изравнят преди края на първата част. Кандрева центрира от корнер, а Федерико Фасио с глава намери целта за 1:1. 

В 60-ата минута Рубен Лофтъс-Чийк финтира двама защитници на Салернитана и стреля, но Костил се намеси решаващо. В 63-ата минута Салернитана успя да обърне резултата в своя полза - Антонио Кандрева с изстрел от дистанция вкара красив гол, а Менян само изгледа топката, връхлетяла вратата му. 

Пет минути след това Матеуш Леговски овладя пас, разсякъл защитата на Милан и стреля под гредата, но Менян блесна с красиво спасяване. Оливие Жиру се извиси над защитата на домакините в 82-ата минута и стреля с глава - Костил обаче внимаваше и отрази. В първата минута на добавеното време на срещата подаване на Оливие Жиру преодоля защитата на Салернитана и топката стигна до Лука Йович, който я засече във вратата за 2:2.