Впечатляващата форма на Златан Ибрахимович е убедила ръководството на Милан да му предложи нов договор, пише Фабрицио Романо в седмичната си колонка за CBS Sports. 39-годишният нападател има 16 гола в 17 мача във всички турнири през този сезон и безспорно е лидерът в състава на Стефано Пиоли.

Директорите на Милан се надяват нападателят да поведе отбора при очакваното му завръщане в Шампионската лига през следващия сезон. Самият Ибрахимович не е записвал мач в турнира от пет години насам, когато носеше екипа на Пари Сен Жермен.
 
Неговият договор с лидера в Серия “А” изтича в края на сезона и все още не е ясно дали ветеранът ще има желание да го поднови. Той многократно е повтарял, че при завръщането си на “Джузепе Меаца” преди година му е бил предложен 18-месечен контракт, но играчът само е поискал споразумението да бъде само за 6 месеца. Също така, Златан неведнъж призна, че миналото лято е искал да се откаже от футбола, за да може да се прибере при семейството си в Швеция, но все пак е бил навит от Пиоли да преподпише и за тази кампания.
 
Сега най-вероятно всички в клуба отново ще впрегнат усилия да го убедят да продължи своя престой в гранда от Милано.