Президентът на Милан Паоло Скарони потвърди, че клубът продължава преговорите с изпълнителния директор на Арсенал Иван Газидис. За интереса на "росонерите" към 53-годишния Газидис се знае от лятото, но напоследък слуховете поутихнаха и стана ясно, че "артилеристите" са уговорили функционера да остане в клуба.

Той бе с ключова роля за раздялата с Арсен Венгер и привличането на Унай Емери на "Емирейтс". Сега обаче се оказва, че в действителност нищо не е приключило и американският инвестиционен фонд Elliott Management, който наскоро стана собственик на Милан, продължава да таи надежди, че може да съблазни Газидис.

"Преговорите с него продължават. Процесът по избор на изпълнителен директор трябва да бъде щателен и спокоен. Новият изпълнителен директор трябва да ни помогне да постигнем целите си. Първата е да увеличим приходите - ако заработваме по 800 млн. евро, ще можем да си позволим Роналдо", заяви Скарони, цитиран от Corriere della Sera.

В същото време в Арсенал са в неведение относно плановете на Газидис и това бе обявено от Емери на пресконференцията в петък. "Всеки ден разговаряме за работата ни тук, за идеите, играта ни, но за неговото бъдеще не сме разговаряли. Отправете този въпрос към него", каза Емери.